Εγκατάσταση Κλιματιστικού

Όλο και περισσότερα σπίτια προχωράνε στην Εγκατάσταση Κλιματιστικού. Πριν ξεκινήσουμε την Εγκατάσταση Κλιματιστικού, πρέπει πρώτα να έχετε φροντίσει να προμηθευτεί το κατάλληλο air condition, που να καλύπτει τις ανάγκες και τις απαιτήσεις σας.

Προτιμήστε κλιματιστικά inverter και υψηλής ενεργειακής κλάσης. Είναι σίγουρα ακριβότερα αλλά σύντομα θα κάνετε απόσβεση, μιας και είναι αρκετά πιο οικονομικά στο ρεύμα, ενώ ταυτόχρονα είναι αθόρυβα και φιλικά προς το περιβάλλον.

Ο κλιματισμός δεν ψύχει απλά τον αέρα, κάνει πολύ περισσότερα:

 • προσφέρει τον ιδανικό συνδυασμό θερμοκρασίας
 • καθαρού αέρα και υγρασίας, ακόμα και καθαρισμό του αέρα

Ωστόσο, το αυξανόμενο κόστος της ενέργειας και η αυξανόμενη ανησυχία για το περιβάλλον σημαίνουν ότι και ο κλιματισμός πρέπει να είναι ιδιαίτερα ενεργειακά αποδοτικός.

Η ολοκληρωμένη και αξιόπιστη εγκατάσταση κλιματιστικού εοικιακής χρήσης, το κόστος είναι 85€+24% ΦΠΑ. Η τιμή περιλαμβάνει σωληνώσεις (έως 3 μέτρα), βάση για τη στήριξη της εξωτερικής μονάδας και το σωλήνα εκροής. Η τιμή είναι τελική μαζί με τον χαλκοσωλήνα και τα παρελκόμενα.

Πολύ σημαντικό είναι να προσέξετε και τι περιλαμβάνεται στις προσφορές που θα λάβετε από τεχνικούς για την Εγκατάσταση Κλιματιστικού. Πρέπει να είναι αρκετά σαφές αν περιλαμβάνεται ο χαλκοσωλήνας καθώς και το καλώδιο παροχής και η βάση. Σε περίπτωση που δεν περιλαμβάνονται πρέπει να έχετε υπόψη πως εν τέλει το κόστος για την Εγκατάσταση Κλιματιστικού θα είναι υψηλότερο, ειδικά για τον χαλκοσωλήνα.

Συμβουλές για την προστασία της υγείας μας κατά την χρήση του κλιματιστικού.

 1. – Επιλέξτε κλιματιστικά με φίλτρα υψηλής απόδοσης. Στην αγορά, υπάρχουν μοντέλα χαμηλού σχετικά κόστους που διαθέτουν αυτό-καθαριζόμενα ενεργά φίλτρα, ενώ στα ακριβότερα μοντέλα συναντά κανείς φίλτρα με αντί-βακτηριδιακή δράση.
 2. – Για την εγκατάσταση κλιματιστικού σας απευθυνθείτε σε έμπειρο εξειδικευμένο συνεργείο για να εξασφαλίσετε την τήρηση των προδιαγραφών του κατασκευαστή και την σωστή επιλογή της θέσης του κλιματιστικού.
 3. – Χρησιμοποιήστε το κλιματιστικό συνετά, ρυθμίζοντας τη θερμοκρασία σε λογικά όρια ώστε να μην ζεσταίνεστε μεν, αλλά να μην κρυώνετε κιόλας. Με την ορθολογική χρήση, διαφυλάσσετε την υγεία σας, επιτυγχάνετε οικονομία και βοηθάτε στην προστασία του περιβάλλοντος.
 4. – Μην κάθεστε στο σημείο που χτυπάει ο αέρας του κλιματιστικού. Μειώστε την ταχύτητα του ανεμιστήρα σε επίπεδα που ο χώρος να ψύχεται χωρίς να νιώθετε την κίνηση του αέρα.
 5. – Φροντίστε για τον επαρκή εξαερισμό του χώρου σας όταν χρησιμοποιείτε το κλιματιστικό. Αν δεν υπάρχει σύστημα εξαερισμού, αφήστε ένα μισάνοιχτο παράθυρο. Η ενέργεια σας αυτή θα ανεβάσει το κόστος του κλιματισμού, αλλά θα προστατεύσει την υγεία σας.
 6. – Αερίζετε συχνά τους χώρους σας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, τις ώρες που δεν χρησιμοποιείτε το κλιματιστικό.
 7. – Ξεσκονίστε συχνά τους κλιματιζόμενους χώρους ώστε να αποφύγετε την ανακύκλωση της σκόνης στον αέρα που αναπνέετε.
 8. – Συντηρήστε σωστά το κλιματιστικό σας (ή την κεντρική εγκατάσταση κλιματισμού) και απευθυνθείτε σε ειδικό συνεργείο κλιματισμού.
 9. – Να είστε καχύποπτοι όταν ακούτε πολύ χαμηλές τιμές συντήρησης. Η συντήρηση του κλιματιστικού είναι μια εργασία που αν γίνει σωστά, απαιτεί χρόνο και είναι πιθανό ότι η πολύ χαμηλή τιμή θα έχει σαν αποτέλεσμα την επιμέρους συντήρηση.

Μια άλλη σημαντική εργασία εκτός από την τοποθέτηση κλιματιστικού είναι και η απεγκατάσταση κλιματιστικού, εάν θέλετε να το αφαιρέσετε από έναν χώρο και να το μεταφέρετε αλλού, ώστε να το επανατοποθετήσετε.