Την τελευταία δεκαετία η ενδοδαπέδια θέρμανση λειτουργεί ως μια πρωτοπόρα επιλογή, και αυτό συμβαίνει γιατί λύνει οικολογικά και αποτελεσματικά το πρόβλημα της θέρμανσης του σπιτιού με το χαμηλότερο δυνατό κόστος συντήρησης.

Η ενδοδαπέδια θέρμανση κατανέμεται εντελώς διαφορετικά από τις άλλες λύσης θέρμανσης. Η ζέστη μεταφέρεται από τα πόδια προς το κεφάλι και αυτό σας χαρίζει την αίσθηση θαλπωρής που αναζητάτε.

Η μεγάλη διαφορά της ενδοδαπέδιας θέρμανσης είναι πως τελικά το ζεστό νερό που διαπερνά τις σωληνώσεις εκπέμπει αργά αλλά σταθερά και ομοιόμορφα τη ζέστη σε όλη την επιφάνεια. Έτσι όλο το δάπεδο γίνεται ένα γιγάντιο θερμαντικό σώμα, ενώ εξαιτίας του θερμομπετού που επιστρώνεται από πάνω και κυρίως του θερμομονωτικού υλικού διογκωμένης πολυστερίνης που τοποθετείται από κάτω, αποφεύγετε τις απώλειες ενέργειας.

Αυτό είναι και το μεγαλύτερο πλεονέκτημά της γιατί ακόμα και αν κλείσετε την θέρμανση, ο χώρος παραμένει στην επιθυμητή θερμοκρασία για αρκετή ώρα.

 

Τα πλεονεκτήματα με την ενδοδαπέδια θέρμανση:

1.Ομοιόμορφη κατανομή ζέστης σε όλο το χώρο ΧΩΡΙΣ ακραίες θερμοκρασίες με την ενδοδαπέδια θέρμανση. Μάλιστα αποτελεί λύση υγείας γι’ αυτούς που έχουν θέματα αλλεργίας δύσπνοιας κτλ γιατί δεν ξεραίνει την ατμόσφαιρα του χώρου σας.

2.Εξοικονόμηση χρημάτων αφού οι απώλειες είναι ελάχιστες και το νερό για να θερμάνει τον χώρο φτάνει έως τους 30-40°C. ΔΕΝ χρειάζεται να φτάσει στους 70-80°C που απαιτείται για τις συμβατικές μεθόδους.

Η ενδοδαπέδια θέρμανση βραχυπρόθεσμα επιτυγχάνει  απόσβεση των εξόδων εγκατάστασης λόγω του χαμηλού κόστους λειτουργίας της.

4. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί η ενδοδαπέδια θέρμανση και το καλοκαίρι ως σύστημα δροσιάς.

5.Εάν κάνετε ανακαίνιση σε παλιά οικοδομή επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ενδοδαπέδια θέρμανση.

Η διαδικασία εγκατάστασης  ενδοδαπέδιας θέρμανσης διαφέρει ανά περίπτωση. Μέσα από την πολυετή εμπειρία μας θα καταλήξουμε στην καταλληλότερη και πιο συμφέρουσα πρόταση για όλη την εγκατάσταση ενδοδαπέδιας θέρμανσης. Εάν αποφασίσετε επικοινωνήστε μαζί μας για μια ΔΩΡΕΑΝ αυτοψία του χώρου σας.

Δείτε επίσης εγκατάσταση:

 Φυσικού αερίου 

Αντλία θερμότητας

Καλοριφερ/Σώματα