Λίγα λόγια…

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι ένα ενεργητικό ηλιοθερμικό σύστημα παραγωγής ζεστού νερού χρήσης χρησιμοποιώντας την ηλιακή ενέργεια. Χρησιμοποιείται ευρύτατα στις χώρες που έχουν μεγάλη ηλιοφάνεια, όπως για παράδειγμα στις χώρες της Μεσογείου.

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι η απλούστερη και η γνωστότερη ηλιακή συσκευή. Κατά την λειτουργία του γίνεται εκμετάλλευση δυο φυσικών φαινομένων. Με την αρχή του θερμοσιφώνου επιτυγχάνεται η κυκλοφορία του νερού με φυσικό τρόπο χωρίς μηχανικά μέρη (αντλίες κλπ.) ενώ η θέρμανση του νερού γίνεται με την εκμετάλλευση του φαινομένου του θερμοκηπίου που αναπτύσσεται στους συλλέκτες του.

 Γιατί είναι απαραίτητη η συντήρηση ενός ηλιακού;

Η συντήρηση ενός ηλιακού συστήματος, γίνεται για να εξασφαλιστεί η καλή λειτουργία του και η απόδοσή του. Εάν κάνετε στην καθορισμένη στιγμή σωστό έλεγχο και τη Συντήρηση Ηλιακού από 40€ , σας δίνει τις υπηρεσίες του για περισσότερα χρόνια και με μεγαλύτερη αποδοτικότητα.

Με την σωστή συντήρηση του ηλιακού , πέρα από την απόδοση του και την επιμήκυνση ζωής του, επιτυγχάνεται και ποιοτικά καλύτερο νερό. Όλοι γνωρίζουμε ότι το νερό που φτάνει στο σπίτι μας έχει αρκετά άλατα και βακτήρια από την δεξαμενή του δικτύου. Με την συντήρηση του οπότε καθαρίζεται ο κάδος και έτσι το ζεστό νερό που έρχεται στο μπάνιο και την κουζίνα μας είναι απαλλαγμένο από άλατα, μικρόβια και σκουριές.

Η προσφορά για τη συντήρηση ηλιακού από 40€ περιλαμβάνει:

1.Έλεγχος σωλήνες σύνδεσης

2.Έλεγχος διάβρωσης δοχείου –Μπόιλερ

3.Έλεγχος πλάκες ηλιακών

4. Συμπλήρωμα αντιψυκτικού ηλιακών μέχρι 1 λίτρο

5.Έλεγχος φλάντζας.

6.Έλεγχος ηλεκτρικής αντίστασης και θερμοστάτη.

7.Έλεγχος ασφαλιστικής βαλβίδας.

8.Έλεγχο της καλής λειτουργίας του ηλιακού θερμοσίφωνα.

9.Έλεγχος μονώσεων.

10.Εξωτερικός καθαρισμός στους συλλέκτες.

Επιπλέον κόστος εάν χρειαστεί :

1.Καθαρισμό δεξαμενής από τα άλατα που έχουν επικαθήσει στα τοιχώματα της δεξαμενής (δοχείου boiler) και του συλλέκτη.

2.έλεγχος ανοδικής προστασίας δοχείου.

3.Αντικατάσταση  αντίστασης του ηλιακού εάν χρειαστεί κόστος 25€

Με έμπειρο τεχνικό προσωπικό από την εταιρία «KoulouriService». Γρήγορα στο χώρο σας με συνέπεια και επαγγελματισμό.

Ένας ηλιακός θερμοσίφωνας χρειάζεται ανά δύο με τρία χρόνια οπωσδήποτε αλλαγή του ανοδίου (ράβδος μαγνησίου) για να  μην γίνετε ηλεκτρόλυση στο καζάνι και τρυπήσει!!! Ανόδιο έχουν όλα τα boiler (ανοξείδωτα & glass) εκτός από τα χάλκινα. Γιαυτό κάντε την Συντήρηση Ηλιακού από 40€ από την εταιρία «KoulouriService».

Επίσης μια άλλη απαραίτητη ενέργεια για να έχει το μέγιστο της απόδοσης ένας ηλιακός είναι να συμπληρώνουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα το αντιψυκτικό που κυκλοφορεί μέσα στο κλειστό κύκλωμα (αιθυλεγλυκολη), προσδιορίζετε περίπου μια φορά τον χρόνο συνήθως μετά το καλοκαίρι λόγο του ότι τους θερμούς μήνες από τις υψηλές θερμοκρασίες τα υγρά εξατμίζονται.

Μην ξεχνάτε λοιπόν να ελέγχετε τους Ηλιακούς σας, για να συνεχίσετε να εκμεταλλεύεστε τη δύναμη του ήλιου αλλά πάνω από όλα την ασφάλεια!

Μια συμβουλή:Τις χειμωνιάτικες ημέρες αποφύγετε την άσκοπη χρήση του ζεστού νερού, αν δεν είναι ανάγκη, μεταξύ 10:00 πμ και 14 :00 μμ. Επιτυγχάνεται την μέγιστη δυνατή του απόδοση του!!!

Επιλεκτικοί ηλιακοί θερμοσίφωνες (Σετ πλήρες) 

Ακολουθήστε μας στο Facebook

*Στις τιμές δεν συμπεριλαμβάνεται 24%ΦΠΑ