Προστατεύστε τους  σωλήνες του σπιτιού από τον πάγο;

Αν θέλουμε να αποφύγουμε τη ζημιά η πρώτη και βασική συμβουλή των ειδικών είναι να αφήνουμε μία βρύση ανοιχτή, τόσο ώστε να στάζει απλά. Αυτό επιτρέπει στο νερό να κινείται και να μην παγώνει μέσα στις σωληνώσεις. Ο πάγος έχει μεγαλύτερο όγκο από το νερό, και είναι λογικό να μπορεί να προκαλέσει το σπάσιμο του σωλήνα. Αυτός λοιπόν είναι ο πιο σίγουρος τρόπος η διόγκωση του νερού να περιοριστεί. 

Αυτό το tip είναι πολύ βασικό για τις σωληνώσεις και τις βρύσες που βρίσκονται στους εξωτερικούς χώρους.

Προστασία λέβητα φυσικού αερίου από παγετό.

Εάν ο χώρος μας θερμαίνεται με καλοριφέρ το δίκτυο αυτό, λόγω της κίνησης του νερού, δεν κινδυνεύει. Όμως επειδή οι εγκαταστάσεις του λέβητα (ειδικά του φυσικού αερίου) μπορεί να είναι τοποθετημένες στο μπαλκόνι μας ένα tip που μας δίνουν οι ειδικοί είναι η συχνή λειτουργία του συστήματος. Ακόμα και αν λείπετε από το σπίτι αφήστε σταθερή θερμοκρασία στους 20-23 βαθμούς.

Ίσως κάψετε λίγο φυσικό αέριο παραπάνω, αλλά θα γλιτώσετε ζημιές πολλαπλάσιας αξίας.Π

Προστασία Ηλιακού

Αντίθετα, για τον ηλιακό θερμοσίφωνα φροντίζουμε να τοποθετήσουμε αντιψυκτικό. Ακόμα, η πιο ενδεδειγμένη λύση για τις εξωτερικές σωληνώσεις -της θέρμανσης, του ηλιακού αλλά και της ύδρευσης- είναι η μόνωση τους με ειδικό υλικό ανθεκτικό σε συνθήκες παγετού.